Úvod ku Koncepcii štátnej rodinnej politiky - Sopira, Boris
Chápanie štátnej rodinnej politiky. Ekonomické faktory ovplyvňujúce stabilitu rodinnej politiky. Korekcie v doterajšej rodinnej politike. Podstata novej rodinnej politiky a nové atribúty vzťahu štátu k rodine. Systémové základy vytvárania podmienok na relatívnu autonómiu rodiny. Návrh základných strategických cieľov štátnej rodinnej politiky. Vecné kompetencie štátu na realizáciu dlhodobých strategických cieľov.