Analýza súčasného stavu rodiny v Slovenskej republike
Rodina a jej jednotliví členovia ako subjekty práva. Demografický vývoj na Slovensku. Manželstvo a rodina. Hodnotový obraz rodiny na Slovensku. Sociálno-ekonomické podmienky života rodín. Výchova detí a mládeže, príprava na manželstvo a rodičovstvo. Ochrana zdravia členov rodiny. Stav prevencie a liečby chodrôb obyvateľov podľa vekových skupín.