Udelili tohtoročnú Nobelovu cenu za ekonómiu - Kubinec, S.
James A. Mirrlees z Veľkej Británie a William Vickrey z USA získali Nobelovu cenu za ekonómiu v r. 1996. Cena bola udelená za prínos vedcov k daňovej teórii a rozhodovaniu pri asymetrii informácií.