Pôsobnosť verejnoprávnych inštitúcií - Sobihard, J.
Význam optimálneho usporiadania verejnoprávnych inštitúcií. Hľadanie nových hraníc verejnej správy. Problematika verejnoprávnych inštitúcií vo vzťahu k novému organizačnému usporiadaniu verejnej správy. Revitalizácia pojmu verejnoprávna inštitúcia po r.1990. Pojem verejnoprávna korporácia. Legislatíva a verejnoprávne inštitúcie.