Presne zacielený a dobre zorganizovaný sponzoring nie je mrhaním peňazí - Kravárik, I.
Význam využitia sponzoringu. Definícia sponzoringu. Športový sponzoring. Definovanie cieľov a základná stratégia dosiahnutia týchto cieľov. Plánovanie sponzorskej činnosti. Hodnotenie (s časovým odstupom) dosiahnutia stanovených cieľov. Voľba optimálnej formy sponzorovania. Voľba foriem prezentácie vlastnej firmy. Spôsoby stanovenia tzv. sponzoringového rozpočtu. Podmienky zmluvy o sponzorovaní - vzájomná spolupráca sponzorskej firmy a športového subjektu (konkrétne a presne formulované podmienky spolupráce).