Štátny rozpočet SR na rok 1997 bude výrazne napätý - Kovalčík, J.
Návrh zákona o štátnom rozpočte na r. 1997 má predložiť MF SR na rokovanie vlády do 15.11.1996. Výnosy majú vzrásť hlavne z daní z príjmov. Tohoročný výpadok príjmov z nepriamych daní by sa nemal opakovať. Zadlženosť má rásť pomalšie ako HDP. Výdavky štátneho rozpočtu. Výrazná redukcia platieb štátu do sociálnej poisťovne.