Burza cenných papierov je jedným z najvýznamnejších zdrojov informácií o emitentoch cenných papierov - Dlugopolská, O.
Informačná funkcia Burzy cenných papierov, a.s. Bratislava. Obsahovú náplň informácií tvoria najmä údaje o emitentoch cenných papierov. Tieto sú základom na rozhodovanie investorov o investovaní voľných prostriedkov do cenných papierov. Z hľadiska dlhodobých rozhodnutí majú pre investorov význam indexy BCPB - index SAX a index SDX. Kótovanie cenných papierov na BCPB.