Informácie sú hybnou silou kapitálových trhov - Horváth, Martin
Dostupnosť a rozsah využívania informácií, ako kritérium na stanovenie stupňa dokonalosti kapitálového trhu. Najkoncentrovanejšia forma informácií - trhová cena cenného papiera. Informačná povinnosť emitenta - vzťahuje sa na emitentov verejne obchodovateľných cenných papierov. Využívanie dôverných informácií z akciových spoločností.