Používanie výsledkov analýzy odvetví ukazuje investorovi na kapitálovom trhu cestu smerujúcu k dosiahnutiu očakávaných výnosov - Grančič, P.
Investor sa musí pri rozhodovaní opierať o informácie, ktoré získa na základe analýzy kapitálového trhu. Popri mapovaní situácie jednotlivých spoločností musí sledovať vývoj celých odvetví. Využíva pri tom analýzy, investičné odporučenia a rating vypracované špecializovanými spoločnosťami. Informácie o 12 sektoroch slovenského hospodárstva: investičné fondy, obchod a služby, stavebníctvo, výroba potravín, strojárstvo, výroba stavebných látok, elektrotechnický, chemický, drevársky, papierenský, polygrafický, textilný, odevný priemysel, ťažba a spracovanie nerastných surovín, banky a poisťovne.