Slovenskému kapitálovému trhu chýbajú predovšetkým silní domáci investori - Palko, F.
Problém Slovenska - nie je vytvorené priaznivé investičné prostredie pre domácich investorov. ING Group (svetová finančná skupina) - má tri dcérske spoločnosti v SR - 1. spoločnosť ING Baring Securities (Slovakia), 2. ING Bank, a.s. Bratislava, 3. životná poisťovňa Nationale Niederlanden, a.s. Bratislava. Prvá eurokorunová emisia cenných papierov za účasti slovenských špecialistov. Úloha a činnosť ING Baring Securities (Slovakia).