Vidiecka turistika môže pomôcť riešiť problémy vidieka - Raši, Š.
Vidiecka turistika ponúka nové, kvalitné a trvalé ekonomické východiská. Prospech pre samotných obyvateľov vidieka, ktorí poskytujú služby účastníkom tejto formy cestovného ruchu. Problémy a negatíva využitia súčasného potenciálu rozvoja vidieckeho cestovného ruchu na Slovensku. Šanca pre rekreačnú oblasť Lipovce (Šariš).