Evropský měnový institut a jeho budoucí úkoly - Němcová, H.
Európsky menový inštitút (EMI) vznikol 1.1.1994 so sídlom vo Frankfurte nad Mohanom. Výročná správa EMI za rok 1995 obsahuje tri základné kapitoly: 1. Ekonomické, menové a finančné podmienky v EÚ, 2. Prípravné práce pre tretie štádium Európskej menovej únie, 3. Ostatné úlohy EMI.