Za a proti - tentoraz proti NBS? - Pintér, M.
Zavedenie tzv. Devízovej pozície komerčných bánk na menové účely Národnou bankou Slovenska v auguste 1996. Schválenie jej paragrafového znenia Bankovou radou NBS v októbri 1996. Opatrenie NBS a devízové úvery, tok zahraničného kapitálu, krátky špekulačný kapitál a termínový trh.