Budúce možnosti poistenia portfolia na slovenskom kapitálovom trhu - Pinda, Ľudovít, 1958-
Po vzniku kapitálového trhu na Slovensku sa zakladajú rôzne spoločnosti vlastniace portfóliá cenných papierov. Ich hodnota sa stále mení - mení sa aj hodnota portfólia. Investor má záujem ochrániť ho proti poklesu. Jednou z možností je uzavretie zmluvy s poisťovacou spoločnosťou. Príklady.