Kapitoly z historie českého pojišťovnictví. 12 Čechoslavia, Lidová pojišťovna, a.s., v Praze - Marvan, M.
Jednou z nových poisťovní, budovaných v samostatnom československom štáte bola Lidová pojišťovna "Čechoslavia", a.s. v Praze, založená 20.12.1920. Personálne obsadenie poisťovne. Ukážka z prehľadu o jej činnosti. Všeobecné poistné podmienky.