Slovenské poisťovníctvo v roku 2000 - Chovan, Pavel
Vývoj poisťovníctva v SR v posledných piatich rokoch. Nové trhové podmienky vyvolávajú nové poistné potreby a novú formu poistného záujmu. Postupná prestavba poistného práva. Vplyv celkovej hospodárskej a sociálnej situácie na poistný priemysel. Od r. 1991 - nástup novej generácie pracovníkov v poisťovníctve.