Vstupné údaje kalkulačných vzorcov a ich varianty - Brozmann, I.
Poisťovacie spoločnosti vytvárajú sadzby, ktoré by mohli ponúknuť na trh. Postup tvorby ceny nového produktu životného poistenia. Poisťovňa kalkuluje s úmrtnosťou, o ktorej vypovedajú úmrtnostné tabuľky: 1. Štandardné úmrtnostné tabuľky, 2. Modifikované úmrtnostné tabuľky.