Účasť poisťovní na finančnom trhu - Majtánová, Anna
Ťažisko podnikateľských aktivít slovenských poisťovní na finančnom trhu - účasť na kapitálovom trhu. Kapitálový trh na Slovensku má troch organizátorov: BCP Bratislava, BOB Bratislava a RM-Systém Slovakia. Prostredníctvom týchto organizovaných trhov môžu poisťovne obchodovať s cennými papiermi.