Surovinová základňa Slovenska dosiaľ nie je dostatočne využitá - Sekula, F.
Charakteristika surovinovej základne Slovenska a možností jej využitia: magnezit, soľ, zlato, striebro, mastenec. Slovensko je odkázané na dovoz surovín. Rezervy vo finalizácii slovenských ťažobných komodít.