Konjunktúrne cykly a vlnenie v trhovom prostredí - Mokrý, Vladimír
Základné charakteristiky konjunktúry. Konjunktúrne indikátory - odzrkadľujú vývoj v národnom hospodárstve a príslušné fázy konjunktúrneho cyklu. Fázy konjunktúrneho cyklu: expanzia, kríza, kontrakcia, depresia. Konjunktúrne cykly (krátke, stredné a dlhé vlny). Príčiny konjunktúrneho vlnenia.