Najvyššia životná úroveň je v Bratislave, Košiciach, Banskej Bystrici, Martine a Trenčíne - Zemko, I.
Vybrané ukazovatele životnej úrovne v jednotlivých okresoch Slovenska: priemerná mesačná mzda, počet dokončených bytov, podiel hrubého obratu z odvetvového hľadiska, index rastu výroby tovaru, index rastu investícií, podiel zahraničného kapitálu, zamestnanosť a iné ukazovatele.