Ekonomové a instituce - Farský, Miroslav
Názory starých amerických inštitucionalistov (T. Veblen, J.R. Commons) - v reálnom hospodárskom systéme je dominujúcim faktorom manažment, inštitút vlastníctva je menej významný. Moderní inštitucionalisti - v ich úvahách sú kľúčovým pojmom tzv. transakčné náklady, teória organizácie a manažmentu. Inštitucionalizmus v českom ekonomickom myslení - sústreďuje sa na reštrukturalizáciu vlastníckych vzťahov, ekonómiu transakčných a transformačných nákladov, etiku a ekonómiu.