Odmeňovanie sa na Slovensku často chápe len z hľadiska nákladov, a nie ako pozitívny motivačný nástroj - Milkovich, G.T
Výťah z príspevku G.T. Milkovicha o manažmente ľudských zdrojov a o hlavných podmienkach odmeňovania v podnikoch, ktorý odznel na medzinárodnej konferencii na Fakulte managementu UK v Bratislave v apríli 1996. Tarifné odmeňovanie nemotivuje pracovníkov - slovenské podniky musia prehodnotiť ciele odmeňovania zamestnancov. Základné otázky v odmeňovaní. Krízový manažment. Tímová organizácia práce.