Niekoľko pohľadov na hodnotenie úrovne regionálneho rozvoja Slovenska - Ivaničková, Alžbeta
Metodické problémy hodnotenia úrovne ekonomického rozvoja. Prístupy k hodnoteniu regionálneho rozvoja (v ČR, EÚ, SR). Opis metodiky hodnotenia regiónov Slovenska. Vyhodnotenie regiónov Slovenska na základe empirických materiálov podľa navrhovanej metodiky: 1. regióny so zaostávajúcim ekonomickým rozvojom, 2. regióny postihnuté úpadkom priemyselnej výroby, 3. revitalizujúce sa regióny, 4. regióny štruktúrne prispôsobujúce sa na rurálne aktivity. Empirická analýza úrovne sociálno-ekonomického rozvoja regiónov so zaostávajúcim ekonomickým rozvojom.