Německý a francouzský koncept regionální politiky Kompatibilita regionálních politik v Evropské unii - Adamčík, S.
Odlišné prístupy Nemecka a Francúzska k teoretickým základom i k praktickej regionálnej politike Európskej únie. Zásadne odlišný systém, ktorý predstavuje francúzsky koncept priestorového usporiadania a regionálnej politiky. Nemecké a francúzske odlišnosti v legislatíve pre regionálnu politiku. Závery plynúce z porovnania francúzskej regionálnej politiky.