K problematike transferových cien z hľadiska dane z príjmov - Frimmelová, A.
Transferové oceňovanie, čiže určovanie cien v obchode medzi spojenými podnikmi vo viacerých krajinách, poskytuje možnosť daňových únikov. Pravidlá transferového oceňovania a praktické skúsenosti. Prehľad metód transferového oceňovania. V slovenskom daňovom systéme nie je oblasť transferového oceňovania dostatočne rozvinutá. Zmluvy o zamedzení dvojakého zdanenia.