Potreba dlhodobej stabilizácie - Burák, Emil
Makroekonomická reštrikcia a vládna aktualizácia daňovej politiky. Aktuálne problémy daňovej praxe: daňové úniky, chýbajúca daňová výchova a etika, nestabilita daňovej legislatívy, likvidujúce daňové zaťaženie, nespoľahlivé daňové poradenstvo, neúčinné vymáhanie daňových nedoplatkov, netransformovateľnosť alokácie daňových výnosov, daňový parazitizmus spoločných podnikov a dlžníkov FNM, nerozlíšiteľnosť daňového zaťaženia výrobných a obchodných subjektov. Náčrt riešenia dlhodobej stabilizácie inkasa daní. Trendy v strednej Európe.