Banky a měnová politika v období transformace československé, resp. české ekonomiky - Luňák, J.
Transformácia českého bankového systému v r. 1989-1995. Vytvorenie dvojstupňového bankového systému - oddelenie emisného a obchodného bankovníctva. Menová politika a menový vývoj za jednotlivé roky: činnosť ČNB, prílev zahraničného kapitálu, vznik nových obchodných bánk, cenová liberalizácia, privatizácia štátnych peňažných ústavov, vytvorenie nového daňového systému, činnosť bankového dohľadu.