Deriváty a dohody o nettingu z pohledu bankovního dohledu - Jílek, Josef
Význam nettingu v súvislosti s expanziou derivátov. Podstata nettingu. Druhy nettingu: netting na bežnom účte (current account netting), platobný netting (payment netting), close-out netting (pri nesolventnosti jednej strany), netting by novation (vytvorením novej dohody). Odporúčania Bazilejského výboru pre bankový dohľad (1995) - aby sa bilaterálny netting vzal do úvahy pre účely stanovenia požiadaviek na kapitálovú primeranosť. Multilaterálny netting. Multipobočkový netting. Multiproduktový netting. Právne úpravy nettingu v niektorých krajinách a ČR.