Investičné bankovníctvo - Rošteková, M.
Problematika investičného bankovníctva v súčasnosti. Dve funkcie investičného bankovníctva: 1. pre firmy, vládu, komunálne orgány a zahraničné inštitúcie, investičné banky asistujú pri získavaní peňažných prostriedkov, 2. pre investorov, investičné banky vykonávajú funkciu dealerov pri nákupe a predaji cenných papierov (CP). Špeciálne činnosti v oblasti investičného bankovníctva: verejné ponuky (upisovanie) CP, obchodovanie s CP, súkromné umiestnenie CP, sekuritácia aktív, fúzie a akvizície, obchodné bankovníctvo, kontrola rizika, peňažný manažment. Investičné bankovníctvo na Slovensku.