Klienti v popredí záujmu bánk Zásady segmentácie bankových klientov - Antalová, J.
Silné konkurenčné prostredie na bankovom trhu si vyžaduje cieľavedomejšie metódy na získanie a udržanie klienta. V bankovej praxi sa klienti najčastejšie členia na fyzické a právnické osoby. Segmentácia fyzických osôb: 1. konzervatívni klienti, 2. nároční klienti, 3. pohodlní klienti, 4. skromní klienti, 5. kritickí a sporiví klienti. Novším kritériom je vzťah klientov k samoobsluhe v bankových službách, často uplatňovaným kritériom je profesia, osobitnú skupinu klientov tvoria študenti.