Reakce měnové, fiskální a hospodářské politiky některých zemí na příliv kapitálu - Olšovský, R.
Základné spôsoby reakcie na masívny a dlhotrvajúci prílev kapitálu: menová politika, kurzová politika, fiškálna politika, opatrenia na mikroúrovni. Opatrenia prijaté centrálnou bankou Chile v dobe silného prílevu kapitálu. Politika realizovaná centrálnou bankou Malajzie (Bank Negara Malaysia). Politika realizovaná Centrálnou bankou Turecka (Central Bank of Turkey). Politika realizovaná Českou národnou bankou (r. 1993-1994 - prílev kapitálu, r. 1995 - zosilnenie prílevu kapitálu a vznik deficitu na bežnom účte, r. 1996 - stabilizácia).