Autonomie monetární politiky a monetární přístup k platební bilanci Aplikace na ČR v letech 1992-1995 - Frait, Jan
Problematika autonómie monetárnej politiky malej krajiny s fixným menovým kurzom. Definícia koncepcie autonómie monetárnej politiky a jej merítko - kompenzačný koeficient - a základné vlastnosti prístupov k platobnej bilancii, ktoré sú založené na modeli trhu aktív. Odhad kompenzačného koeficientu podľa monetárneho prístupu k platobnej bilancii. Možné smery budúcej empirickej práce s modelmi tohto typu.