Dopady obchodní politiky a mezinárodních pohybů kapitálu na ekonomickou efektivnost a na reálný měnový kurz - Holman, R.
Dopady obchodnej politiky a medzinárodných pohybov kapitálu na ekonomickú efektívnosť, na situáciu na devízovom trhu a na reálny kurz meny. K analýze je použitý neoklasický model dielčej trhovej rovnováhy a monetaristická verzia teórie parity kúpnej sily. Možné sú dve cesty zvýšenia reálneho kurzu meny: obchodnopolitické opatrenia (dovozné clá, exportné subvencie) a zintenzívnenie medzinárodných pohybov výrobných faktorov - kapitálu.