Od 1. júla 1996 je v obehu stokorunová bankovka vzoru 1996 - Fröhlich, Štefan
Na základe vývoja stavu zásob slovenských peňazí schválila Banková rada NBS dotlač niektorých nominálnych hodnôt bankoviek. V r. 1996 je to dotlač stokorunovej a päťstokorunovej bankovky. Skúsenosti peňažného obehu si vyžiadali drobné zmeny, ktorých cieľom je zlepšiť rozlíšiteľnosť sto- a päťstokorunovej bankovky.