Delta ekvivalent u opčních měnových kontraktů - Jílek, Josef
Objasnenie princípu delta ekvivalentu menových opcií. Delta ekvivalent je od 1.2.1996 súčasťou denného a mesačného výkazu o devízovej pozícii bánk a pobočiek zahraničných bánk (podľa opatrenia ČNB). Opcie patria do širšej kategórie pevných a opčných termínových obchodov, t.j. derivátov. Vymedzenie podsúvahových aktív a pasív. Definícia delta ekvivalentu. Metóda dynamického zaisťovania. Princíp tzv. stáleho preceňovania. Bankové a obchodné portfólio.