Prognózovanie kurzov akcií a charakteristika portfólií - Marček, Dušan
Možnosti určovania kurzov akcií a hodnôt portfólií. Informačná zložitosť kapitálových trhov a informačná náročnosť rozhodovacích procesov pri finančnom investovaní na kapitálových trhoch. Základné vstupné dáta a informácie, z ktorých sa vychádza pri prognózovaní kurzov cenných papierov a hodnôt portfólií. Základné prístupy a metódy, ktoré sa používajú pri predikciách kurzov akcií a hodnôt portfólií. Možnosti počítačového spracovania s využitím dát, ktoré poskytujú burzové spravodajstvá.