Teória kapitálového trhu - Piovarčiová, Veronika, 1951-
Vymedzenie pojmov: kapitál, úrok, finančný kapitál, reálny kapitál. Vývoj teórie kapitálu a úroku. Formovanie teoretických koncepcií - tzv. reálna koncepcia a tzv. peňažná koncepcia. Mechanizmus fungovania kapitálového trhu.