Konkurenčná schopnosť ekonomiky sa nededí, ale vytvára - Baláž, Peter
Faktory schopnosti krajiny vyvážať. Úlohou priemyselnej politiky je vytváranie príležitostí na podnikanie. Opatrenia ovplyvňujúce konkurenčnú výkonnosť národnej ekonomiky. Dôležitosť radikálnej odvetvovej prestavby národného hospodárstva. Porovnanie HDP a vývozu na obyvateľa v krajinách OECD.