Podpora preferovaných odvetví nie je v podmienkach SR najúčinnejšou cestou ekonomického rastu - Baláž, Peter
Výsledkom úsilia hospodárskej politiky SR by mala byť reštrukturalizácia priemyslu a rozvoj služieb. Stratégia oživenia a hospodárskeho rastu. Úsilie zvyšovať exportnú angažovanosť. Význam a faktory konkurenčnej výkonnosti krajiny. Faktory ovplyvňujúce produktivitu. Technický rozvoj.