Ekonomická transformace Ruska - Paňkov, V.
Rozpad ZSSR v r. 1991 - revolučné zmeny v hospodárskom, politickom a spoločenskom živote Ruska. Po odštartovaní reforiem v januári 1992 sa Rusko ocitlo v hlbokej kríze. Príčiny krízy. Vnútroekonomické zmeny - súkromné vlastníctvo výrobných prostriedkov, malá privatizácia, veľká privatizácia, štát, trh tovaru, trh práce, bankový sektor. Transformácia systému zahraničnoekonomických vzťahov.