Ekonomická transformace v ČR. 1 - Jáč, Radomír
Diplomová práca poslucháča VŠE Praha sa zaoberá predovšetkým udalosťami rokov 1990-1994. Úvod. Východzie koncepcie. Stratégia transformácie v Československu. Transformačné kroky. Podstata, priebeh, dopady. Liberalizácia cien. Liberalizácia zahraničného obchodu. Konvertibilita. Privatizácia. Rozpad federácie. Vzťahy v období 1990-1992. Ekonomické aspekty rozdelenia. Ekonomické vzťahy ČR a SR. Vývoj makroekonomických ukazovateľov. Hospodárska politika procesu transformácie. Hospodárska politika. Peňažná a úverová politika. Finančné trhy.