Regulace a regulátoři - Fürstová, J.
Regulácia prirodzeného monopolu - dôvodom je vylúčenie konkurencie pri verejnoprospešných spoločnostiach (elektroenergetika, rozvod plynu, tepelnej energie a vody, železničná doprava, telekomunikácie, pošty). Spôsoby regulácie cien. Výkon štátnej regulácie: 1. ministerstvo, 2. nezávislý regulátor. Regulačné orgány vo veľkej Británii a USA. Regulácia v ČR.