Nárok na ochranu má každý
Potravinový zákon SR č. 152/95 Z.z. - snaha o legislatívnu čistotu vzťahu výroba-obchod-spotrebiteľ. Prednosti a nedostatky zákona. Filozofia zákona je dobrá. Problémy, ktoré sa môžu vyskytnúť pri aplikovaní ustanovení zákona v praxi - označovanie výrobkov v štátnom jazyku, dodržiavanie stanovenej štruktúry údajov na obale. Potravinový kódex.