Predpokladané zmeny agrárnej politiky pod vplyvom GATT a Asociačnej dohody - Pitoňák, A.
Základné princípy súčasnej agrárnej politiky Slovenska. Vývojové tendencie slovenského poľnohospodárstva. Zapájanie slovenského poľnohospodárstva do európskeho a svetového integračného procesu. Záväzky vyplývajúce z UK GATT. Integračné snahy v rámci krajín strednej a východnej Európy (SVE). Dôsledky pripojenia do EÚ na slovenské poľnohospodárstvo. (Seminár, Bratislava, 1995).