Súčasný spôsob úverovania zvyšuje majetkovú závislosť poľnohospodárstva od bankovej sféry - Chrastinová, Zuzana
Charakteristika úverovania poľnohospodárstva v r. 1995. Pozitívny vývoj bankových úverov. Prevládajú krátkodobé úvery. Poskytovanie tzv. zelených úverov. Činnosť Štátneho podporného fondu poľnohospodárstva a potravinárstva.