Rural settlements and evaluation of their potential: a basic prerequisite for their revival - Michálek, A.
Zabezpečenie harmonického rozvoja obcí a vidieka ako celku. Základným predpokladom, ako revitalizovať vidiek, je poznať a kvantifikovať všetky jeho zdroje. Významným potenciálom vidieka je jeho rekreačný potenciál. Evalvácia rekreačného potenciálu vo vidieckych sídlach vybraného územia (Záhorie). Typizácia sídiel z aspektu ich rekreačných možností.