Mezinárodní srovnání cenových hladin a vývoj reálného kurzu - Vintrová, Růžena
Európske porovnávacie programy umožňujú porovnanie celkových cenových hladín zúčastnených krajín na základe pomerne podrobného zoznamu reprezentantov výrobkov a služieb. Porovnanie cenovej hladiny krajín CEFTA s Rakúskom. Pomer menového kurzu a parity kúpnej sily vyjadruje tzv. koeficient ERDI (Exchange Rate Deviation Index). Vývoj koeficientov ERDI v r. 1990-1995 a ich prepočet na báze dolára, marky a menového koša. Vývoj nominálneho a reálneho kurzu v r. 1991-1995. Prognóza vývoja reálneho kurzu CZK.