Zóny volného obchodu v praxi mezinárodních ekonomických vztahů - Dráždil, M.
Zóna voľného obchodu (ZVO) v poňatí GATT. Zóny voľného obchodu ako bezcolné teritóriá. Zóny voľného obchodu v USA. ZVO v západnej Európe. ZVO v rozvojových krajinách, zakladanie tzv. voľných priemyslových zón (VPZ). Pôsobenie VPZ v novoindustrializovaných krajinách. Voľné exportno-výrobné zóny (VEVZ) v Latinskej Amerike, krajinách juhovýchodnej Ázie a Ďalekého východu. Zriaďovanie ZVO v bývalých socialistických krajinách.