Předností je vzájemná znalost trhu Dovoz a vývoz v relaci k zemím CEFTA - Petrásková, V.
V r. 1993 uzavreli krajiny visegrádskej skupiny (Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Poľsko) Stredoeurópsku dohodu o voľnom obchode (CEFTA), ktorá predpokladá úplné odstránenie prekážok vo vzájomnom obchode v súlade s medzinárodnými dohodami o postupnom odstraňovaní colných prekážok. Dovoz a vývoz krajin CEFTA.